top button
Flag Notify
    Connect to us
      Facebook Login
      Site Registration Why to Join

    Get Free Puzzle Updates

Facebook Login
Site Registration

How much fuel had I lost through the hole?

0 votes
2,401 views

I started out on the journey from the bangalore with a full tank of fuel, 12 litres exactly.

However, the moment I started out, the fuel tank sprung a leak. I travelled at 50 kmph until I ran out of fuel exactly 4 hours later.

I know that the car does 25 km for each litre.

How much fuel had I lost through the hole?

posted Jul 4, 2014 by Ankur Athari

Share this puzzle
Facebook Share Button Twitter Share Button Google+ Share Button LinkedIn Share Button Multiple Social Share Button

2 Solutions

+1 vote

While driving at 50kmph for 4 hours, the person covered 200kms
Considering the fact that his ride offers 25km for each liter, 8 liters would've been consumed for driving those 200kms.

Since he started of with 12 liters in the tank, he lost 4 liters through the hole.

Answer: 4 liters

solution Jul 7, 2014 by anonymous
0 votes

Its 4 liters. He had travelled 50kmph that means 50x4=200kms. The mileage of the car per liter is 25kms. So the car has to run 12x25=300. 300-200=100kms. 100/25=4ltrs.

solution Jul 4, 2014 by Binu Mon



Similar Puzzles
0 votes

I had kept some money was put on simple interest for 2 years, had it been put on 3% more interest then I would have fetched $72 more. How much money I had put on interest?

0 votes

Last winter, Sarah made two snowballs, one of which had twice as big a diameter as the other one. Unfortunately, the weather did not cooperate, and the snowballs started to melt soon. The melting only took place at the surface of the balls, so the speed with which the balls melted was proportional to the surface of the (remainder of the) balls.

How much was left of the small snowball, when half of the volume of the large snowball had melted?

–1 vote

When you enter in 1st door, you spend Rs 5 & remaining money will double. Again you spend Rs 5 2 times in next door then remaining money gets doubled. Again spend 5 Rs 2 times in next door & remaining money doubled then finally you spend Rs 5 in next door and you now have 0.

How much money you had when you started?

Contact Us
+91 9880187415
sales@queryhome.net
support@queryhome.net
#280, 3rd floor, 5th Main
6th Sector, HSR Layout
Bangalore-560102
Karnataka INDIA.
QUERY HOME
...